Ο ΟΦΗ επιστρέφει στο γήπεδο, όπου έγραψε ιστορία

Ο ΟΦΗ επιστρέφει στο γήπεδο, όπου έγραψε ιστορία

Στο γήπεδο, που έγραψε την πιο χρυσή σελίδα της ιστορίας της, επιστρέφει η ομάδα βόλεϊ του ΟΦΗ.

Πρόκειται για το κλειστό γυμναστήριο Στέλιος Καλαϊτζής στην Ερυθραία, όπου ο ΟΦΗ στις 14/4/2019, κέρδισε την άνοδο στην Volley League, για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Στο γήπεδο αυτό, το οποίο δεν έχει επισκεφθεί ξανά απο τότε, η ομάδα βόλεϊ του ΟΦΗ, έγιναν τα μπαράζ ανόδου στον όμιλο Νότου της Α2, απο τα οποία ο ΟΦΗ πέρασε σαν...σίφουνας, κερδίζοντας όλους του, τους αντιπάλους με 3-0 σετ (Κέρκης Σάμου, Ρόδος και Δραπετσώνα) και πήρε πανηγυρικά την άνοδο.

Ο τελικός με τον Κέρκη Σάμου, ήταν παράσταση για ένα ρόλο, για τον πανίσχυρο ΟΦΗ, που με 3-0 (25-20, 25-19, 25-15), πήρε το εισιτήριο στην μεγάλη κατηγορία, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, απο παίκτες, τεχνική ηγεσία, αλλά και διοίκηση.

Στον τελικό, με τον Κέρκη, ο ΟΦΗ με προπονητή τον Δημήτρη Ζλατιλίδη, παρατάχθηκε με τους Μονιάκη, Κομιτούδη 2, Μύρο, Τεφτσή, Κολτσιάκη 2, Σκαρλατίδη, Μπάση 12, Αντιφάκο 12, Καρατζά, Καρασαββίδη, Δημητριάδη, Τζελάτι 15, Εφραιμίδη 12.

Η τελική  κατάταξη των μπαράζ ανόδου (Φάιναλ-Φορ) διαμορφώθηκε ως εξής: 1.ΟΦΗ, 2. Κέρκης, 3. Ρόδος, 4. Δραπετσώνα

Ο πρόεδρος του ΟΦΗ Γιάννης Δανδάλης, σήκωσε με δάκρυα στα μάτια το τρόπαιο του πρωταθλητή, σε μια μεγάλη προσωπική δικαίωση για τον ίδιο, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα στο τοπικό και την ανέβασε στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού βόλεϊ.

Ηταν μια μεγάλη στιγμή, για τον πρόεδρο του ΟΦΗ και στυλοβάτη της ομάδας, για τον ίδιο το σύλλογο, αλλά και για τον Κρητικό αθλητισμό, ο οποίος μετά απο δυο δεκαετίες, απέκτησε και πάλι εκπρόσωπο στην πρώτη κατηγορία του Ελληνικού βόλεϊ.

Μετά απο 4 χρόνια στην μεγάλη κατηγορία, ο ΟΦΗ υποβιβάστηκε φέτος στην Pre League, αλλά όλοι στον ΟΦΗ, βλέπουν την φετινή χρονιά, ως μια παρένθεση, για την επιστροφή της ομάδας, εκεί που αξίζει.

Ας θυμηθούμε, μερικές απο τις ιστορικές στιγμές, μέσα απο το αφιέρωμα που υπάρχει στην επίσημη σελίδα της ομάδας βόλει του ΟΦΗ, το ofivolleyball.gr (Δείτε ΕΔΩ)