Φιλική νίκη του ΟΦΗ επί της ΓΕΗ (3-0)

Φιλική νίκη του ΟΦΗ επί της ΓΕΗ (3-0)

Στο δεύτερο του φιλικό παιχνίδι επί Κρητικού εδάφους, ο ΟΦΗ, κέρδισε τη ΓΕΗ (ομάδα της Α2) με 3-0 σετ στο κλειστό γυμναστήριο του Βαρδινογιάννειου Αθλητικού Κέντρου και έδειξε ότι είναι σε καλό δρόμο, ενόψει της έναρξης της Pre-League στις 4 Νοεμβρίου.

Η ομάδα του Νίκου Αντωνιάδη, με κορυφαίους ξανά τους δυο ξένους της, Μάκινεν και Μιχαήλοβιτς, έβγαλε αρετές στο γήπεδο, αλλά πιο ασφαλή συμπεράσματα, θα βγούν με πιο ισχυρούς αντιπάλους απο ότι ήταν το Ρέθυμνο και η ΓΕΗ (ομάδες Α2).

Ο ΟΦΗ το επόμενο διάστημα, θα αναχωρήσει εκτός Κρήτης, για ισχυρά φιλικά που θα είναι και το κρατς-τέστ, για την δυναμικότητα της ομάδας, που έχει χτίσει.

"Είμαστε κουρασμένοι, γιατί βρισκόμαστε στην 4η εβδομάδα προετοιμασίας. Ευχαριστούμε το Ρέθυμνο και τη ΓΕΗ για αυτά τα φιλικά και πλέον ετοιμαζόμαστε για πιο δυνατά παιχνίδια, όπου ουσιαστικά θα μοντάρουμε την ομάδα μας" ανέφερε ο προπονητής του ΟΦΗ, Νίκος Αντωνιάδης.

"Ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει στην Pre-League. Εμείς προσπαθήσαμε να είμαστε όσο ανταγωνιστικοί μπορούμε και ήταν ένα πολύ καλό φιλικό για μας" ανέφερε ο τεχνικός της ΓΕΗ, Θάνος Νάνος.

Σε ότι αφορά στο φιλικό, ο τεχνικός του ΟΦΗ, έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του, ακόμα και στον 13χρονο Γωνιωτάκη στο τρίτο σετ και εισέπραξε.

Οι ξένοι του ΟΦΗ (Μάκινεν και Μιχαήλοβιτς), έκαναν ξανά την διαφορά στην επίθεση, ενώ καλές στιγμές είχε και ο Ρουμελιωτάκης.

Για την ΓΕΗ, ήταν πολύ δύσκολο να κρατήσει υποδοχή στα δυνατά σερβίς του ΟΦΗ, ειδικά απο τους Μάκινεν και Μιχαήλοβιτς.

Οι παλιοσειρές της ΓΕΗ (Μονιάκης, Πετρουγάκης, Γιαννόπουλος), αλλά και κάποια νέα παιδιά στο τρίτο σετ, προσπάθησαν για το καλύτερο.

Το παιχνίδι

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε το παιχνίδι με  Ρουμελιωτάκη, Μιχελάκη (λίμπερο), Καρατζά, Μάκινεν, Μιχάιλοβιτς, Ρουσσόπουλο (πάσα) και με όπλο το δυνατό σερβίς των Μιχαηλοβιτς και Μάκινεν, προηγήθηκε με 9-3 (άσος Μάκινεν), 12-6 και 17-9.

Με άσο του Μάκινεν, ο ΟΦΗ πέρασε με 19-10, ενώ με λάθος απο τους παίκτες της ΓΕΗ (μετά το σερβις του Μάκινεν) σε 20-10.

Με φανταστικό καρφί του Ρουμελιωτάκη στη μικρή διαγώνιο, έγινε το 24-12 και το σετ έκλεισε με 25-12, με ωραία συνεργασία Ρουσόπουλου-Καρατζά και καρφί του δεύτερου στον πρώτο χρόνο.

Το σφυροκόπημα του ΟΦΗ απο το σερβίς συνεχίστηκε και στο δεύτερο σετ, με τον ΟΦΗ να προηγείται με 11-5 με κεραυνό του Μάκινεν, 15-5, με μπλόκ του Καρατζά και 20-10 με άσο του Μιχαήλοβις, για να κλείσει το σετ με 25-14, με ένα ακόμη εξαιρετικό τελείωμα του Μάκινεν.

Με τον Μάκινεν να τιμωρεί την κακή υποδοχή απο το σερβίς του Γκόνα, ο ΟΦΗ ξεκίνησε με 6-1 το τρίτο σετ.

Σε αυτό το σετ η ΓΕΗ, εμφανίστηκε πιο ανταγωνιστική. Οι παίκτες που ήρθαν απο τον πάγκο, άρπαξαν την ευκαιρία.

Πλησίασε σε 12-9. Αλλά και 18-16, με το Νίκο Αντωνιάδη να δίνει χρόνο στους Μπαρντακτζιάν, Γκόνα, Δαρίδη, τον Κουκιά, αλλά και στον 13χρονο Γωνιωτάκη.

Ο Μιχαήλοβιτς με ωραίο καρφί στο κέντρο της άμυνας έκανε το 22-18 και ο Μάκινεν με έξυπνο πλασέ το 23-18. Ο Ρουμελιωτάκης με άσο το 24-18.

Το παιχνίδι έκλεισε με 25-21 με κεραυνό του Μάκινεν.

ΟΦΗ-ΓΕΗ 3-0 (ΦΙΛΙΚΟ)

Τα σετ: 25-12, 25-14, 25-21.

ΟΦΗ (Νίκος Αντωνιάδης):  Mihajlovič, Mäkinen, Ρουμελιωτάκης, Καφαντάρης, Καρατζάς, Ρουσόπουλος, Γκόνας, Μιχελάκης (λ) Δαρίδης (λ), Μπαρντακτζιάν, Γωνιωτάκης.

ΓΕΗ (Θάνος Νάνος): Πετρουγάκης, Καρουζάκης, Γιαννόπουλος, Περπινάκης, Σαλπιγκτής, Ξανθόπουλος, Μονιάκης, Παπαδάκης, Αναστασάκης, Βάζος, Γιαλυτάκης, Σαμαριτάκης, Μαυρίδης (λ).