Συνέντευξη Κώστας Δεληκώστας: "Πέρσι βάλαμε τα θεμέλια στον ΟΦΗ, φέτος πάμε ένα βήμα παραπάνω"

Συνέντευξη Κώστας Δεληκώστας: "Πέρσι βάλαμε τα θεμέλια στον ΟΦΗ, φέτος πάμε ένα βήμα παραπάνω"

Ο Κώστας Δεληκώστας, ένας απο τους κορυφαίους Έλληνες προπονητές, θα είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στο τιμόνι της ομάδας βόλει, του ΟΦΗ.

Μετά την περσινή παραμονή της ομάδας, ο 50χρονος προπονητής, συνεχίζει στον μοναδικό εκπρόσωπο της Κρήτης, στα «σαλόνια», ο οποίος θα αγωνιστεί στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού βόλει, για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν.

«Με τον πρόεδρο Δανδάλη, τα βρήκαμε σχεδόν αμέσως. Δεν χρειάστηκε καθόλου χρόνος. Σχεδόν είχαμε συμφωνήσει πριν φύγω, απο το Ηράκλειο, στο τέλος της περσινής χρονιάς. Απλά ο πρόεδρος ήθελε κάποιο χρόνο, για να δεί το μπάτζετ της ομάδας. Να δεί τους χορηγούς και την επιχορήγηση του στοιχήματος. Είχαμε πολύ καλή συνεργασία, στην προηγούμενη χρονιά. Ηθελα και εγώ να ανανεώσω, αλλά και ο κύριος Δανδάλης» τονίζει ο Κώστας Δεληκώστας, ο οποίος αναφέρεται στο δέσιμο που έχει αναπτύξει με τον ΟΦΗ και τους ανθρώπους του.
Οπως λέει «ο προπονητής Κώστας Δεληκώστας δένεται με τις ομάδες, που εργάζεται. Το ίδιο συμβαίνει και με τον ΟΦΗ. Πιο πολύ όμως, δένομαι με τους ανθρώπους. Ο πρόεδρος του ΟΦΗ, ο Γιάννης Δανδάλης, είναι ένας σοβαρός άνθρωπος. Είναι χρόνια στο χώρο. Καταλαβαίνει τη νίκη, αλλά και την ήττα. Το προσόν του, είναι ότι δεν ενθουσιάζεται, αλλά δεν πέφτει και ψυχολογικά σε μια ήττα. Εχουμε μια κοινή γραμμή και ένα πρόγραμμα. Εχω βρεί στον ΟΦΗ την ηρεμία, για να δουλέψω, με όρεξη για δουλειά και δικό μου γήπεδο».

Για τις δυνατότητες του, φετινού ΟΦΗ, ο Δεληκώστας τονίζει ότι «ο ΟΦΗ θα είναι καλύτερος σε όλα τα στοιχεία. Και στο σέρβις και στο μπλοκ και στην άμυνα και στην επίθεση. Στην περσινή χρονιά, που έπεφτε μια ομάδα, έπρεπε να βάλουμε προτεραιότητα στην οργάνωση μας και την υλικοτεχνική υποδομή. Οι ομάδες δεν πατάς ένα κουμπί και γίνονται. Υπάρχουν στάδια που πρέπει να περάσεις. Είμαι βέβαιος, ότι η φετινή ομάδα θα είναι πολύ καλύτερη. Ο στόχος μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί προς όλους. Ακόμα και με τους μεγάλους, στα εντός έδρας παιχνίδια τουλάχιστον».

Και συνεχίζει ο προπονητής του ΟΦΗ λέγοντας ότι «την πρώτη χρονιά, βάλαμε τα θεμέλια.
Τώρα πάμε ένα σκαλί παραπάνω».

Κάνοντας μια σύγκριση της περσινής ομάδας, με τη φετινή, ο Δεληκώστας επισημαίνει ότι «πέρσι είχαμε κολλεγιόπαιδα με μικρό μπάτζετ. Φέτος, έχουμε πιο έμπειρη ομάδα. Συνεργαστήκαμε με περισσότερους μάνατζερ, οι οποίοι είδαν ότι γίνεται καλή δουλειά στον ΟΦΗ. Μάνατζερ που πέρσι μας έκλειναν την πόρτα, φέτος μας έπαιρναν και μας πρότειναν παίκτες. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για την ομάδα. Η ομάδα έχει φέτος περισσότερη τεχνογνωσία. Εχουμε καλύτερους παίκτες και κάποια παιδιά με τα οποία έχω συνεργαστεί στο παρελθόν».
Ο Κώστας Δεληκώστας, αναφέρεται και στον κόσμο του ΟΦΗ. Όπως τονίζει «τα αποτελέσματα, εύχομαι να φέρουν περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Το αξίζει η ομάδα με την προσπάθεια που κάνει. Ο ΟΦΗ είναι μεγάλο μέγεθος και ο κόσμος πρέπει να έρθει κοντά και στο βόλει. Το έχω συζητήσει και με τον πρόεδρο αυτό. Θέλουμε τον κόσμο στο γήπεδο μας. Εύχομαι με τα αποτελέσματα που θα φέρουμε σαν ομάδα, να βοηθήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση».

 

Ποιός είναι ο Κώστας Δεληκώστας


Ο Κώστας Δεληκώστας, γεννήθηκε στο Σουφλί στις 7 Σεπτεμβρίου 1972. Ως αθλητής αγωνίζονταν ως πασαδόρος.
Επαιξε σε Έβρο Σουφλίου, Ιωνικό Ν.Φ., Γ.Σ.Ηρακλή, Ε.Α.Πατρών, Ολυμπιακό και έκλεισε την καριέρα του στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.
Θεωρείται απο τους πιο έμπειρους Ελληνες προπονητές.
Εχει εργαστεί ως συνεργάτης του Ιταλού Ντανιέλε Ρίτσι τη σεζόν 2004-05 στην Τόνο Καλίπο Βαλέντια.
Ακολούθησαν 3 χρόνια στον πάγκο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης (2005-08).
Το καλοκαίρι του 2008 ανέλαβε τον ΠΑΟΚ.

Το 2010 μέχρι το 2013 ήταν προπονητής στην Εθνική Ανδρών της Κύπρου με την οποία κατέκτησε και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα «Μικρών Κρατών». Το 2013 ανέλαβε τον Γ.Σ.Λαμία.
Το 2014 ανέλαβε προπονητής στον Α.Ο.Ορεστιάδας.

Το 2015 διετέλεσε βοηθός προπονητή στην Εθνική Ανδρών.
Το 2016 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΓΑΣ Παμβοχαϊκός.
Το 2019 μέχρι το Φεβρουάριο του 2020 ήταν προπονητής στον ΠΑΟΚ.
Πέρσι (2021-22) εργάστηκε στον ΟΦΗ με τον οποίο κατέκτησε την 7η θέση στην Volleyleague, που είναι η καλύτερη στην ιστορία της ομάδας μας.