Συγκλονίζει ο Τούρκος αθλητής του ΟΦΗ Αλτάϊ Ντεμιρτσί : "Εχασα φίλους και συμπαίκτες απο το φονικό σεισμό"

Συγκλονίζει ο Τούρκος αθλητής του ΟΦΗ Αλτάϊ Ντεμιρτσί : "Εχασα φίλους και συμπαίκτες απο το φονικό σεισμό"

Με δάκρυα στα μάτια, ο Τούρκος αθλητής της ομάδας βόλει του ΟΦΗ Αλτάι Ντεμιρτσί, σχολιάζει στην επίσημη σελίδα της ομάδας βόλει του ΟΦΗ (ofivolleyball.gr), την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα του, μετά το φονικό σεισμό και τους χιλιάδες νεκρούς.

"Είναι ότι χειρότερο έχει συμβεί στην ιστορία της Τουρκίας" μας λέει ο Τούρκος ακραίος, που δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα του, για το δράμα που βιώνει ο λαός του.

"Ολόκληρες πόλεις έχουν καταστραφεί, τόσος κόσμος έχει φύγει. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη", τονίζει ο Ντεμιρτσί, ο οποίος απο το Ηράκλειο της Κρήτης, επικοινωνεί καθημερινά με την οικογένεια και τους φίλους του, για να μαθαίνει τα νέα τους.

Οπως λέει συγκλονισμένος "έχασα δυο καλούς φίλους και παλιούς συμπαίκτες. Ήταν καλοί άνθρωποι και καλοί αθλητές. Παίξαμε μαζί στην Καϊσερίσπορ, με παιδιά που έχασαν τη ζωή τους, στον σεισμό. Παίξαμε μαζί πριν απο 2-3 χρόνια. Ηταν καλοί άνθρωποι. Δεν μπορώ να το πιστέψω".

Για την οικογένεια του, τονίζει ότι "η οικογένεια μου είναι ασφαλής. Είμαστε στην Σμύρνη. Οι περιοχές κοντά στην Συρία, έχουν πάθει τη μεγαλύτερη ζημιά. Δεν έχω χάσει κάποιον συγγενή, αλλά έχασα μερικούς καλούς ανθρώπους. Παίζω και για αυτούς, αυτήν την εποχή. Θέλω να παίζω, για τους φίλους μου που έφυγαν".

Ο Ντεμιρτσί στέλνει μέσω του ΟΦΗ, το δικό του μήνυμα στο λαό του. Οπως λέει "ακόμα και αν έχει συμβεί αυτή η τραγωδία, υπάρχει ακόμη ελπίδα για τη χώρα μου. Κάθε βράδυ προσεύχομαι για τη χώρα μου και για τους συμπατριώτες μου. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη στη χώρα μου, αυτή τη στιγμή. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι σαν λαός. Να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο. Είμαι σίγουρος ότι ο λαός μου, θα επιβιώσει απο αυτό. Κάθε μέρα προσεύχομαι για αυτούς".

Ενώ σχολιάζει και τους Ελληνες διασώστες που πρόσφεραν βοήθεια και έσωσαν ανθρώπους μέσα απο τα συντρίμμια. Οπως λέει "τους ευχαριστώ μέσα απο την καρδιά μου. Οπως και όλες τις χώρες που μας βοηθούν.  Σε αυτές τις περιπτώσεις, μετράει η ανθρωπιά. Δεν έχουν σημασία τα υπόλοιπα. Ευχαριστώ όλους τους λαούς που είναι στο πλάϊ μας. Χρειαζόμαστε την βοήθεια όλων για να σταθούμε, ξανά στα πόδια μας".