Σημαντικές διακρίσεις αθλητών του ΟΦΗ στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Beach Volley U-18

Σημαντικές διακρίσεις αθλητών του ΟΦΗ στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Beach Volley U-18

Σπουδαία επιτυχία, του αθλητή του ΟΦΗ Κώστα Βένιου, ο οποίος μαζί με τον συναθλητή του Αντώνη Καρύκα, προκρίθηκε στους 24 καλύτερους της Ευρώπης, στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Beach Volley U-18, που διεξάγεται στο Λουτράκι.
Ο 17χρονος αθλητής του Γιώργου Μονιάκη, μετά τη νίκη επί των Ελβετών Χούνζικερ/Φριντλ με 2-1 σετ (17-21, 21-14, 23-21), πανηγύρισε νίκη και επι των Αγγλων Μόργκαν/Σοτσζέβκα (Αγγλία) με 2-1 σετ (22-20, 18-21, 9-15) και πήρεπανηγυρικά την πρόκριση στους 24 της διοργάνωσης, με δυο νίκες και μια ήττα (έχασαν απο τους Γάλλους Ρόσι/Ντουβάλ με 0-2 σετ, 15-21, 15-21).

"Είναι μεγάλη επιτυχία για τον Κώστα Βένιο, αν αναλογιστεί κανείς ότι παίζει βόλει ουσιαστικά μόλις ένα χρόνο, καθώς με την καραντίνα τα παιδιά ήταν εκτός. Τα έχει πάει πολύ καλά και συνεχίζουμε στην επόμενη φάση" ανέφερε ο προπονητής του ΟΦΗ και προπονητής του αθλητή Γιώργος Μονιάκης.

Τα αποτελέσματα των Βένιου-Κάρύκα στο Πανευρωπαϊκό:

Αντώνης Καρύκας/Κωνσταντίνος Βένιος (Ελλάδα) - Ρόσι/Ντουβάλ (Γαλλία) 0-2 (15-21, 15-21)
Αντώνης Καρύκας/Κωνσταντίνος Βένιος (Ελλάδα) - Χούνζικερ/Φριντλ 2-1 (17-21, 21-14, 23-21)
 Αντώνης Καρύκας/Κωνσταντίνος Βένιος (Ελλάδα) - Μόργκαν/Σοτσζέβκα (Αγγλία) 2-1 (20-22, 21-18, 15-9).


Ο ΟΦΗ όμως εκπροσωπείται στην διοργάνωση και με την Ελευθερία Φετφατζή, η οποία είχε αξιόλογη παρουσία, με την συναθλήτρια της Ιωάννα Κοτζεδάκη (ΓΕΗ).
Το δίδυμο των κοριτσιών θα διεκδικήσει τις θέσεις 25-30 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπιτς βόλεί Κ18.
Στους τρείς αγώνες που έδωσαν μέτρησαν ισάριθμές ήττες, αλλά απέναντι σε πολύ ισχυρούς αντιπάλους απο την Σλοβενία, την Τσεχία και την Λετονία.
Τα κορίτσια του προπονητή του ΟΦΗ, Νίκου Προύφα, έκαναν κατάθεση ψυχής, ειδικά στην αναμέτρηση με την Λετονία, χάνοντας με 2-0, αλλά  το δεύτερο σετ με 29-27 (!).
"Αισθάνομαι υπερήφανος απο την εικόνα των κοριτσιών στους αγώνες. Τοχάρηκαν και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Το τελευταίο παιχνίδι ήταν το καλύτερο που έχουμε κάνει φέτος" ανέφερε ο Νίκος Προύφας.
Με δηλώσεις τους στην επίσημη σελίδα της Ομοσπονδίας βόλει (volleyballl.gr), οι αθλήτριες Φετφατζή και Κοτζεδάκη δήλωσαν:
«Ήταν μία απίστευτη εμπειρία. Αξέχαστη θα λέγαμε. Είμαστε πολύ ικανοποιημένες παρά το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να περάσουμε από τη φάση των ομίλων. Φτάσαμε πολύ κοντά δύο φορές στο να πάρουμε μία νίκη, ωστόσο φτάσαμε στη πηγή αλλά δεν ήπιαμε νερό. Η αλήθεια είναι ότι σταθήκαμε και άτυχες με τη κλήρωση των ομίλων, καθώς κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τις καλύτερες ομάδες που βρίσκονται στο Λουτράκι.
Καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια και σε κάποιες φάσεις θα μπορούσε το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό. Νιώθουμε ότι το τουρνουά μας έκανε καλύτερες αγωνιστικά και στο μέλλον θα φανεί αυτή η βελτίωση» δήλωσαν οι 16χρονες Ιωάννα Κοντζεδάκη, Ελευθερία Φετφατζή, οι οποίοι είχαν στο Λουτράκι τη στήριξη των οικογενειών τους.

Νιώσαμε περήφανες που οι δικοί μας άνθρωποι βρέθηκαν στο Λουτράκι να μας στηρίξουν και μας έδωσαν δύναμη στο γήπεδο να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες. Κάθε φορά που ήμασταν με πεσμένη ψυχολογία στο γήπεδο, από τις κερκίδες μας έδιναν κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε να παλεύουμε. Η όλη εμπειρία μας έδωσε κίνητρο για το μέλλον για να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και να είμαστε κάθε χρόνο και καλύτερες».

Tα αποτελέσματα τους στο Πανευρωπαικό:

Ιωάννα Κοντζεδάκη/Ελευθερία Φετφατζή (Ελλάδα) - Ποσεντέλ/Καλάρ (Σλοβενία) 1-2 (21-17, 17-21, 09-15)
Ιωάννα Κοντζεδάκη/Ελευθερία Φετφατζή (Ελλάδα) - Παβέλκοβα Κ./Παβέλκοβα Α. 0-2 (09-21, 09-21)
 Ιωάννα Κοντζεδάκη/Ελευθερία Φετφατζή (Ελλάδα) - Έμπερε/Κονσταντίνοβα (Λετονία) 0-2 (12-21, 27-29)