Ο ΟΦΗ πήρε και την ισοβαθμία απο τον βασικό του ανταγωνιστή για τη σωτηρία

Ο ΟΦΗ πήρε και την ισοβαθμία απο τον βασικό του ανταγωνιστή για τη σωτηρία

Η ομάδα βόλει του ΟΦΗ, έμεινε ζωντανή στη μάχη της σωτηρίας, στην Volley League, μετά τη νίκη της με 3-0 επί του Αθλου Ορεστιάδας, δυο στροφές πριν το φινάλε των πλέι-άουτ.

Μείωσε στους 2 πόντους, απο τον Αθλο και όλα μπορεί να γίνουν, στις δυο τελευταίες αγωνιστικές.

Σε αυτές, ο ΟΦΗ παίζει εκτός έδρας με Πήγασο Πολίχνης και Αριστοτέλη Σκύδρας, ενώ ο Αθλος υποδέχεται εντός έδρας, τους δυο αντιπάλους.

Ο ΟΦΗ θέλει το 2Χ2 και για να μείνει στην κατηγορία, θα πρέπει ο Αθλος να μην πάρει πάνω απο 4 βαθμούς, στα δυο τελευταία παιχνίδια.

Το σημαντικό, για τον ΟΦΗ, είναι ότι εκτός απο το καθαρό τρίποντο, στο τελευταίο παιχνίδι επί του Αθλου, πήρε και την ισοβαθμία, απο το βασικό του, αντίπαλο.

Ο ΟΦΗ πήρε το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας, για  δυο  μόλις πόντους, αλλά το σημαντικό είναι ότι την πήρε.

Αν δηλαδή, οι δυο ομάδες (ΟΦΗ-Αθλος) ισοβαθμίσουν, τότε ο ΟΦΗ υπερτερεί.

Οι συνολικοί πόντοι στη νίκη του ΟΦΗ στο κλειστό γυμναστήριο του Βαρδινογιάννειου Αθλητικού Κέντρου ήταν 75-56, ενώ στην Ορεστιάδα 75-58.

H ομάδα του ΟΦΗ με τρείς συνεχόμενες νίκες (με Πήγασο, Σκύδρα και Αθλο), δείχνει ότι δεν καταθέτει τα όπλα, ενώ με την "εσωτερική αλλαγή" και την τοποθέτηση του Ιγκόμπε Σικούκου σε ρόλο ακραίου (απο διαγώνιος, που είναι η φυσική του θέση), έχει αποκτήσει μεγάλη δύναμη στην επίθεση και στο σερβίς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, στην τελευταία νίκη επίν του Αθλου, ο ΟΦΗ κατέγραψε 14 άσους, επίδοση που δεν έχει πετύχει ποτέ ξανά στην φετινή αγωνιστική περίοδο.

Η ομάδα του ΟΦΗ, δείχνει να είναι αυτήν την εποχή, στην καλύτερη αγωνιστική της φόρμα απο το ξεκίνημα της σεζόν, ωστόσο, η κατάσταση παραμένει δύσκολη για αυτήν.

Χρειάζεται ένα...Αθλο (όπως είναι το όνομα του ανταγωνιστή της), για να σωθεί, αλλά φαίνεται ότι οι παίκτες του ΟΦΗ, έχουν αρχίσει να πιστεύουν, όλο και περισσότερο, στο θαύμα που επιδιώκουν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δυο τελευταίων αγωνιστικών και η βαθμολογία:

Σάββατο 22 Απριλίου - 5η αγωνιστική

Γυμναστήριο «Αλέξανδρος Νικολαΐδης», Πολίχνη 17:00 (Live Streaming ESAP T.V., You Tube): Πήγασος Πολίχνης - Ο.Φ.Η.

Γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς», Ορεστιάδα, 19:00 (Live Streaming ESAP T.V., You Tube): Άθλος Ορεστιάδας - Φ.Ε.Σ. Αριστοτέλης Σκύδρας

Σάββατο 29 Απριλίου - 6η αγωνιστική

Γυμναστήριο Καλυβίων, 17:00 (Live Streaming ESAP T.V., You Tube): Φ.Ε.Σ. Αριστοτέλης Σκύδρας - Ο.Φ.Η.

Γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς», Ορεστιάδα, 19:00 (Live Streaming ESAP T.V., You Tube): Άθλος Ορεστιάδας - Πήγασος Πολίχνης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ
1. Πήγασος Πολίχνης 28 4
2. Άθλος Ορεστιάδα 20 4
3. Ο.Φ.Η. 18 4
4. Φ.Ε.Σ.Αριστοτέλης Σκύδρας 5 4
* Οι δύο πρώτες ομάδες θα μείνουν στην κατηγορία.