Εντυπωσιακό ξεκίνημα του ΟΦΗ στα πλέϊ  οφ ανόδου-Μεγάλη νίκη σε φανταστική ατμόσφαιρα επί του Αρη (3-0)

Εντυπωσιακό ξεκίνημα του ΟΦΗ στα πλέϊ οφ ανόδου-Μεγάλη νίκη σε φανταστική ατμόσφαιρα επί του Αρη (3-0)

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε εντυπωσιακά, τα πλέι-οφ ανόδου, για την επιστροφή του στην Volley League.

Με μια μεγαλειώδη εμφάνιση, σε μια φανταστική ατμόσφαιρα, που δημιούργησε ο κόσμος του ΟΦΗ, κέρδισε τον Αρη με 3-0 σετ (25-20, 29-27, 25-16) στο κλειστό γυμναστήριο του Βαρδινογιάννειου Αθλητικού Κέντρου και έκανε το 1-0 στις νίκες. 

Ο ΟΦΗ πηγαίνει την Τετάρτη (3/4, 5μμ), στο κλειστό της Μίκρας στην Θεσσαλονίκη για το 2-0, που θα τον φέρει στα τελικά, όπου θα αναμετρηθεί με το νικητή του ζευγαρίου Πανιώνιος-Ηρακλής (ξανά στις δυο νίκες) για μια θέση στη μεγάλη κατηγορία.

Αν ο ΟΦΗ κερδίσει, στην Θεσσαλονίκη, τότε προκρίνεται στην τελική φάση και περιμένει τον αντίπαλο του (Πανιώνιο ή Ηρακλή).

Διαφορετικά, θα γίνει τρίτο παιχνίδι την Κυριακή (7/4, 4μμ) ξανά στο κλειστό γυμναστήριο του Βαρδινογιάννειου Αθλητικού Κέντρου, μεταξύ του ΟΦΗ με τονΑρη, με το νικητή να παίρνει το εισιτήριο, για τα τελικά.

Με όπλο το σερβίς και το μπλόκ και έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Σλοβένο διαγώνιο Ματέϊ Μιχαίλοβιτς, αλλά και τον Καγιαλή στο μπλόκ, ο ΟΦΗ βρήκε αντίσταση απο τον Αρη, μόνο στο δεύτερο σετ, που ήταν για γερά νεύρα.

Με μπροστάρηδες, τον Κουβανό πασαδόρο Γκόιντε και τον Μπίσετ, ο Αρης προηγήθηκε με 17-20 και 20-22, αλλά ο ΟΦΗ έκανε την ανατροπή (24-23) με το μπλόκ του Καγιαλή.

Τα χαμένα σερβίς και τα λάθη του Αρη, έφεραν τον ΟΦΗ να κερδίζει τελικά το σετ, με 29-27 και αφού νωρίτερα, έδειξε τάσεις αυτοκτονίας, καθώς ο ΟΦΗ είχε 5 σετ μπολ (!)

Τελικά, ένα λάθος του Σωτηρίου του Αρη, ο οποίος περπάτησε κάτω απο το φιλέ μπήκε στο τερέν του ΟΦΗ, έκρινε το σετ υπέρ του ΟΦΗ για το 2-0.

Στο πρώτο σετ, ο ΟΦΗ, με το σερβίς του Μιχαίλοβιτς, έχτισε διαφορά (14-10), ενώ προηγήθηκε και με 20-16 και έκλεισε το σετ με 25-20, με ένα κρεσέντο του Σλοβένου διαγώνιου.

Στο τρίτο σετ, η ανεβασμένη ψυχολογία του ΟΦΗ και η απογοήτευση του Αρη, έφεραν τον ΟΦΗ να προηγείται νωρίς με 12-7 και 18-12 με άσσο του πολύτιμου Κόκκινου (στο σερβίς).

Ο ΟΦΗ με τον Μιχαίλοβιτς να πυροβολεί και τον Καγιαλή να κυριαρχεί στο μπλοκ, προηγήθηκε με 21-14 και έκλεισε εύκολα το σετ με 25-16 για το 3-0.

Ο προπονητής του ΟΦΗ, Νίκος Αντωνιάδης, ανέφερε ότι "ευχαριστώ τους φιλάθλους για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν. Εκμεταλλευτήκαμε την έδρα και κάναμε το 1-0. Είμαστε σε καλή κατάσταση και θα πάμε στη Θεσσαλονίκη για το 2-0. Συγχαρητήρια στα παιδιά και συνεχίζουμε για το στόχο".

Ο ακραίος του Αρη, Μιχάλης Σαρικείσογλου, ανέφερε ότι "ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος και κέρδισε δίκαια. ΟΦΗ και Αρης είναι οι πιο ποιοτικές ομάδες του πρωταθλήματος. Την Τετάρτη, έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι στην Μίκρα και θα κερδίσει αυτός που θα είναι καλύτερος, πιο έτοιμος ή σε καλύτερη μέρα".

Tα σετ: 25-20, 29-27, 25-16.


Διαιτητές:  Μυλωνάκης, Τραχαλάκη, Παρατηρητής: Κοκοτσάκης.

ΟΦΗ (Νίκος Αντωνιάδης): Μιχαίλοβιτς, Ρουμελιωτάκης, Ρουσσόπουλος, Μάκινεν, Μιχελάκης (λ), Καγιαλής, Καφαντάρης, Μπαρντακτζιάν, Γκόνας, Κόκκινος, Δαρίδης, Κουκιάς.

Αρης (Ακης Χατζηαντωνίου): Μπαρδούκας, Μπίσετ, Γκόιντε, Σωτηρίου, Σαρικείσογλου, Πεντίδης, Παχιαδάκης (λ), Κανάρης, Βαρβεσιώτης, Κουτσονίκας, Δέρβας, Παυλίδης, Ρεμπούτζιας, Γκρουμούτσας.

Δείτε εδώ το παιχνίδι που μεταδόθηκε σε LIVE STREAMING.