Αφιέρωμα στην ομάδα βόλεϊ του ΟΦΗ που ρίχνεται στη μάχη της Pre League Ανδρών

Αφιέρωμα στην ομάδα βόλεϊ του ΟΦΗ που ρίχνεται στη μάχη της Pre League Ανδρών

Το ταξίδι του ΟΦΗ για την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού βόλεϊ, ξεκινάει το Σάββατο (11/11, 3.30μμ), στην πρεμιέρα που κάνει στην Pre League Ανδρών, με αντίπαλο τον δυνατό Πανιώνιο.
Για την ακρίβεια, πρόκειται για παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής, καθώς στην 1η αγωνιστική,  ο ΟΦΗ είχε το εκτός έδρας, παιχνίδι, με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, το οποίο έχει μετατεθεί για τις 21 του μήνα.
Ο αντίπαλος του ΟΦΗ, αγωνίστηκε όμως και μάλιστα πέτυχε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη, επί του Φλοίσβου (0-3), που συγκαταλέγεται επίσης στις ομάδες που θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως επίσης, ο Αρης, ο Ηρακλής και δεν αποκλείεται να προκύψει κάποια ομάδα έκπληξη.
"Το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, χρειάζεται προσοχή. Κάθε πρεμιέρα κρύβει παγίδες. Εμείς θέλουμε να ξεκινήσουμε με νίκη την προσπάθεια μας, να επαναφέρουμε τον ΟΦΗ στη μεγάλη κατηγορία" τονίζει ο πολύπειρος ακραίος και αρχηγός του ΟΦΗ, Γιάννης Ρουμελιωτάκης.
Ο ΟΦΗ, παρά την καθυστέρηση του καλοκαιριού και τις παλινωδίες στο θέμα της wild card για την Volley League, που τελικά του κόστισε χρόνο και παίκτες, που θα μπορούσε να έχει κλείσει νωρίτερα, κατάφερε να δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό ρόστερ, με παίκτες Έλληνες και ξένους που έχουν παίξει σε ανώτερο επίπεδο.
Ο Φινλανδός ακραίος του ΟΦΗ Πίτου Μάκινεν, είναι παίκτης μεγάλης κλάσης και η μεγάλη δύναμη του ΟΦΗ στην επίθεση.
Ενώ και ο έμπειρος αριστερόχειρας Σλοβένος διαγώνιος, Matej Mihajlovič, είναι παίκτης, που έχει αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο και ο ΟΦΗ ποντάρει σε αυτόν, για την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.
Για το λόγο αυτό, ο ΟΦΗ έχει κλείσει τους δυο τους ξένους, για δυο χρόνια.
"Πράγματι, έχουμε δυο πολύ καλούς ξένους, με ποιότητα, αλλά και πολύ καλούς χαρακτήρες. Ανεβάζουν το επίπεδο μας, σαν ομάδα. Έχουμε όμως και Ελληνες παίκτες με εμπειρία, αλλά και νέα παιδιά που δουλεύουν και θέλουν να αναδειχθούν μέσα απο την ομάδα" επισημαίνει ο Γιάννης Ρουμελιωτάκης.
Ο Ηρακλειώτης ακραίος, βρήκε φέτος στον ΟΦΗ, ένα ακόμη Κρητικό.
Τον Χανιώτη λίμπερο Γιώργο Μιχελάκη, τον οποίο απέκτησε ο ΟΦΗ απο τον ΠΑΟΚ.
Επίσης, στο ρόστερ, ο πρώην πασαδόρος της Κηφισιάς, Φάνης Ρουσσόπουλος, ο οποίος κουμαντάρει πολύ καλά την ομάδα, όπως έδειξε στα φιλικά παιχνίδια, όπου ο ΟΦΗ κέρδισε τη νεοφώτιστη στην Volley League Καλαμάτα, στο δυνατό τουρνουά που έγινε στο Semantron Sports Park, στον Ελαιώνα Διακοπτού, στο Αίγιο, όπου συμμετείχε ακόμη ο Μίλων (απο τον οποίο έχασε ο ΟΦΗ με 3-0) και ο Φοίνικας Σύρου.
Αυτά τα τέστ με Καλαμάτα και Μίλωνα, ήταν τα πιο αξιόπιστα για τον ΟΦΗ, ο οποίος έδωσε φιλικά παιχνίδια και στην Κρήτη με την ΓΕΗ και το Ρέθυμνο που αγωνίζονται στην Α2 Ανδρών.
Στο ρόστερ του ΟΦΗ ακόμη, ο έμπειρος κεντρικός Νίκος Καρατζάς, ο οποίος πριν απο 5 χρόνια, ήταν στο ρόστερ του ΟΦΗ που πανηγύρισε την άνοδο στην Volley League, για πρώτη φορά στην ιστορία του και αγωνίστηκε μαζί του και στην μεγάλη κατηγορία.
Ενώ απο το περσινό ρόστερ έμειναν ο δεύτερος πασαδόρος Μπαρντακτζιάν, ο δεύτερος λίμπερο Δαρίδης, ο κεντρικός αλλά και ακραίος Γκόνας και ο κεντρικός Καφαντάρης, που είναι η έκπληξη της προετοιμασίας και έχει πάρει φανέλα βασικού.
Στο ρόστερ ακόμη, ο ακραίος Γιώργος Κουκιάς και ο βενιαμίν της ομάδας, ο 13χρονος (!) ακραίος Γιάννης Γωνιωτάκης (γενν. 15/3/2010, 1μ80), απο τις υποδομές του ΟΦΗ!
"Ο ΟΦΗ αξίζει να βρίσκεται στην Volley League. Εύχομαι  με την βοήθεια του κόσμου τον οποίο θέλουμε δίπλα μας, να τα καταφέρουμε και να επαναφέρουμε την ομάδα, στην μεγάλη κατηγορία, γιατί εκεί αξίζει να αγωνίζεται" επισημαίνει ο Γιάννης Ρουμελιωτάκης.
Ο Νίκος Αντωνιάδης, συνεχίζει φέτος, ως πρώτος προπονητής, στον ΟΦΗ.
Οπως τονίζει "έχουμε φτιάξει μια ομάδα την οποία την πιστεύουμε πολύ. Ο στόχος της ομάδας, είναι η επιστροφή στην Volley League. Δεν υπάρχει κάτι άλλο για μας. Η Pre League είναι μια δύσκολη κατηγορία και οι ομάδες εμφανίζονται πολύ ενισχυμένες. Θέλουμε να ξεκινήσουμε με το δεξί στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο και πιστεύω ότι με την βοήθεια του κόσμου, τον οποίο θέλουμε στο κλειστό, θα τα καταφέρουμε, να επαναφέρουμε τον ΟΦΗ, εκεί που αξίζει να βρίσκεται".
Ο Νίκος Αντωνιάδης, θα έχει συνεργάτη τον Ανέστη Μαλτίδη και απο κοντά τον Γενικό Αρχηγό Δημήτρη Ζλατιλίδη, που ήταν ο προπονητής με τον οποίο ο ΟΦΗ πριν απο 5 χρόνια πανηγύρισε την ιστορική άνοδο, στην μεγάλη κατηγορία.
Δίπλα τους και ο Μιχάλης Τεφτσής, ο άλλοτε λίμπερο της ομάδας (μέλος και αυτός του ΟΦΗ, που ανέβηκε στην Volley League), που έχει κρεμάσει τα παπούτσια του και θέλει να προσφέρει με τις γνώσεις του και την εμπειρία του, στο άθλημα.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Δανδάλης, παρά την πίκρα του υποβιβασμού μετά απο 4 συνεχόμενα χρόνια απο την μεγάλη κατηγορία, συνεχίζει στυλοβάτης της ομάδας, με στόχο να την ανεβάσει για δεύτερη φορά στα σαλόνια.
Οπως τονίζει ο στυλοβάτης του ΟΦΗ "ξεκινάμε ένα δύσκολο δρόμο. Ο ΟΦΗ είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί. Αυτό θα κάνουμε και φέτος με στόχο την άνοδο. Εχω πεί στους συνεργάτες μου ότι, δεν με φοβίζει η Pre League. Tο έχουμε ξανακάνει και μπορούμε να το ξανακάνουμε. Είμαστε εδώ δυνατοί να πετύχουμε το στόχο μας".
Με βάση την προκήρυξη της Pre League Ανδρών, ο πρώτος απο την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ανεβαίνει απευθείας στην μεγάλη κατηγορία.
Ο δεύτερος, θα προκύψει απο αγώνες πλέι-οφ απο τις θέσεις 2-5, στις 2 νίκες (θα παίξουν οι 2ος-4ος και 3ος-5ος και οι νικητές μεταξύ τους).
Ισως προκύψει και τρίτο εισιτήριο ανόδου, αν τηρηθεί η απόφαση που έχει λάβει η ΕΣΑΠ για πρωτάθλημα, 12 ομάδων τη νέα αγωνιστική περίοδο, στην μεγάλη κατηγορία.

 

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΟΦΗ 2023-24


14. Matej Mihajlovič (2/7/1991, 2μ, διαγώνιος, Σλοβενία).

2. Peetu Mäkinen (19/8/1995, 2μ, ακραίος, Φιλανδία)

11.Γιάννης Ρουμελιωτάκης (25/6/1989, 1μ90, ακραίος)

13. Νίκος Καρατζάς (13/4/1998, 2μ01,κεντρικός).

7. Γιώργος Μιχελάκης (27/5/1997, 1μ77, λίμπερο).

6. Φάνης Ρουσόπουλος (21/7/2000, 1μ90, πασαδόρος).

16.Νίκος Γκόνας (16/3/2002, 1μ94, ακραίος).

8. Γρηγόρης Μπαρντακτζιάν (4/10/2002, 1μ94, πασαδόρος).
15. Βασίλης Καφαντάρης (1/7/2000, 1μ90, κεντρικός).

1. Αγγελος Δαρίδης (09/09/2004, 1μ80, λίμπερο).

3.Γιώργος Κουκιάς (13/03/2002, 1μ85, ακραίος).

12.Γιάννης Γωνιωτάκης (15/3/2010, 1μ80, ακραίος)

25. Μιχάλης Καγιαλής, (24/6/2000, 2μμ).

9. Bασίλης Κόκκινος (25/8/1983, 1μ90, ακραίος)

 

ΟΦΗ  VOLLEY BALL ΤΕΑΜ 2023-24

Πρόεδρος: Γιάννης Δανδάλης

Αντιπρόεδρος: Γιάννης Χονδροζουμάκης

Γενικός Αρχηγός: Δημήτρης Ζλατιλίδης

Εφορος: Μιχάλης Τεφτσής

Προπονητής: Νίκος Αντωνιάδης

Βοηθός Προπονητή: Ανέστης Μαλτίδης

Γυμναστής: Κώστας Σφακιανάκης

Φυσικοθεραπευτής: Κώστας Ζουραράκης

Φροντιστής: Στέφανος Κυριακάκης

Ανάπτυξη: Μαρία Παπαδάκη

Γραφείο Τύπου: Γιώργος Κορτσιδάκης

Επίσημη ιστοσελίδα: ofivolleyball.gr

Επικοινωνία: Γραφεία Ερασιτέχνη ΟΦΗ, Ισαύρων 93, Καμίνια, Ηράκλειο, ΤΚ. 71303, Τηλέφωνο: 2810-311525, ofi-ac@hotmail.com.