Με ντεζαβαντάζ 5 βαθμών ο ΟΦΗ στα πλέι άουτ-Η προκήρυξη και το πρόγραμμα

Με ντεζαβαντάζ 5 βαθμών ο ΟΦΗ στα πλέι άουτ-Η προκήρυξη και το πρόγραμμα

Με ντεζαβαντάζ 5 βαθμών, έναντι του βασικού του αντιπάλου, που είναι ο Αθλος Ορεστιάδας (9β ο ΟΦΗ, 14β ο Αθλος) μπαίνει στα πλεί-άουτ για να διεκδικήσει την παραμονή του στην κατηγορία.

Ο ΟΦΗ μετά την ήττα απο τον Πήγασο Πολίχνης στο κλειστό του ΒΑΚ με 1-3, παρέμεινε στους 9 βαθμούς και έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει στους 2 τον βασικό του αντίπαλο (Αθλο), ο οποίος ηττήθηκε στη Νέα Σμύρνη απο το Μίλωνα.

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ολοκληρώθηκε (εκκρεμεί μόνο το παιχνίδι Π.Α.Ο.Κ. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. στις 18/3), με τον ΟΦΗ να τερματίζει στην προτελευταία θέση με 9 βαθμούς.

Πλέον η κρητική ομάδα, θα διεκδικήσει στα πλέι-άουτ την σωτηρία της, όπου θα αναμετρηθούν οι ομάδες, που είναι στις θέσεις 7-10 και θα παίξουν όλοι με όλους.

Ο ΟΦΗ με βάση το πρόγραμμα, ξεκινάει τα πλέι-άουτ με το πιο κρίσιμο παιχνίδι στην Ορεστιάδα, απέναντι στον Αθλο, τον οποίο πρέπει να κερδίσει μέσα-έξω στα πλέι-άουτ, ώστε να ελπίζει ότι θα τον βάλει απο κάτω, στην προτελευταία θέση.

Ο ΟΦΗ ξεκινάει τα πλέι-άουτ με την κρίσιμη αναμέτρηση στην Ορεστιάδα και μετά έχει τρία παιχνίδια μέσα με Ππήγασο Πολίχνης, Αριστοτέλη Σκύδρας και Αθλο Ορεστιάδας, ενώ τα δυτο τελευταία είναι εκτός με Πήγασο Πολίχνης και Αριστοτέλη Σκύδρας.

Στην βαθμολογία, ο Πήγασος μετά τη νίκη στο Ηράκλειο, είναι αγκαλιά με τη σωτηρία καθώς ξεκινάει με 20 βαθμούς, ο Αθλος Ορεστιάδας με 14, ο ΟΦΗ με 9 και ο Αριστοτέλης Σκύδρας με 4 βαθμούς. Απο τις 4 ομάδες στην κατηγορία θα μείνουν οι δυο πρώτες μετά το τέλος των πλέι-οαυτ. Οι δυο τελευταίες υποβιβάζονται στην Pre League.

Tα πλέι άουτ, το πρόγραμμα - Τι πρόβλεπει η προκήρυξη

PLAY OUT: Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 7 και 10 της κανονικής περιόδου θα αγωνιστούν σε πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία, μεταφέροντας την βαθμολογία τους από το τέλος της Κανονικής περιόδου.

Κατά την διάρκεια διεξαγωγής του μίνι-Πρωταθλήματος, στις περιπτώσεις ισοβαθμίας ισχύουν τα προβλεπόμενα στο άρθρο 3.4.4 της παρούσας προκήρυξης υπολογίζοντας όλα τα αποτελέσματα των μεταξύ τους αγώνων που έγιναν μόνο κατά τη διάρκεια των Play out.

Σε περιπτώσεις συνολικής σύμπτωσης, θα μετράνε και τα αποτελέσματα και της κανονικής περιόδου.

Σε περίπτωση μη-ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος λόγω διακοπής με απόφαση κυβέρνησης, στις περιπτώσεις ισοβαθμίας θα μετράνε οι μεταξύ τους αγώνες μόνο από τη κανονική περίοδο.

Όταν, κατά την διάρκεια διεξαγωγής του Μινι-Πρωταθλήματος, η διαφορά των ομάδων /ομάδας της ζώνης υποβιβασμού από τις παραπάνω ομάδες δεν μπορεί να καλυφθεί από τους αγώνες που απομένουν (π.χ. 2 αγωνιστικές πριν την λήξη η διαφορά μεταξύ 2ου και 3ου είναι επτά {7} βαθμοί), δεν θα διεξάγονται οι αγώνες που απομένουν.

Σε περίπτωση που δεν διεξάγονται οι αγώνες που απομένουν, κατά τα ανωτέρω προβλεπόμενα, στις περιπτώσεις ισοβαθμίας υπολογίζονται όλα τα αποτελέσματα των μεταξύ τους αγώνων (ή αγώνα) που διεξήχθησαν στα Play Out.

Οι ομάδες θα λάβουν τα αντίστοιχα νούμερα με τη σειρά που τερμάτισαν:

7ος =Νο 1, 8ος =Νο 2, 9ος = Νο 3, 10ος =Νο 4

Η σειρά των αγώνων:

1η Αγωνιστική: 1-4, 2-3: Πήγασος Πολίχνης - Φ.Ε.Σ.Αριστοτέλης Σκύδρας, Άθλος Ορεστιάδας - Ο.Φ.Η.

2η αγωνιστική: 3-1, 4-2: Ο.Φ.Η. - Πήγασος Πολίχνης, Φ.Ε.Σ.Αριστοτέλης Σκύδρας - Άθλος Ορεστιάδας

3η αγωνιστική: 1-2, 3-4: Πήγασος Πολίχνης - Άθλος Ορεστιάδας, Ο.Φ.Η. - Φ.Ε.Σ.Αριστοτέλης Σκύδρας

4η Αγωνιστική: 4-1, 3-2: Φ.Ε.Σ.Αριστοτέλης Σκύδρας - Πήγασος Πολίχνης, Ο.Φ.Η. - Άθλος Ορεστιάδας

5η αγωνιστική: 1- 3, 2-4: Πήγασος Πολίχνης - Ο.Φ.Η., Άθλος Ορεστιάδας - Φ.Ε.Σ.Αριστοτέλης Σκύδρας

6η αγωνιστική: 2-1, 4- 3: Άθλος Ορεστιάδας - Πήγασος Πολίχνης, Φ.Ε.Σ.Αριστοτέλης Σκύδρας - Ο.Φ.Η.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ

1. Πήγασος Πολίχνης 20
2. Άθλος Ορεστιάδα 14
3. Ο.Φ.Η. 9
4. Φ.Ε.Σ.Αριστοτέλης Σκύδρας 4
* Οι δύο πρώτες ομάδες θα μείνουν στην κατηγορία


18η αγωνιστική-Αποτελέσματα

Ο.Φ.Η. - Πήγασος Πολίχνης 1-3

Α.Ο.Π.Κηφισιάς - Παναθηναϊκός Α.Ο. 0-3

Φ.Ε.Σ.Αριστοτέλης - Α.Ο.Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ 1-3

Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων - Α.Σ.Άθλος Ορεστιάδας 3-0

Π.Α.Ο.Κ. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 18/3

 

Η Βαθμολογία (Κανονικής περιόδου)

1. Ολυμπιακός 17 46
2. ΠΑΟΚ 17 42

3. Παναθηναϊκός 18 40
4. Μίλων 18 37
5. Φοίνικας Σύρου 18 30
6. Κηφισιά 18 25
7. Πήγασος Πολίχνης 18 20
8. Αθλος Ορεστιάδας 18 14
9. ΟΦΗ  18 9
10. Αριστοτέλης Σκύδρας 18 4