Συνέντευξη του Κώστα Δεληκώστα στο match programme του ΟΦΗ: "Ο φετινός ΟΦΗ είναι καλύτερος σε όλα τα επίπεδα"

Συνέντευξη του Κώστα Δεληκώστα στο match programme του ΟΦΗ: "Ο φετινός ΟΦΗ είναι καλύτερος σε όλα τα επίπεδα"

Συνέντευξη του προπονητή του ΟΦΗ Κώστα Δεληκώστα, φιλοξενεί το match programme του αγώνα ΟΦΗ-Αριστοτέλης Σκύδρας, στο κλειστό γυμναστήριο του Βαρδινογιάννειου Αθλητικού Κέντρου, για την τρίτη αγωνιστική της Volley League (Κυριακή 6/11, 6μμ).

Ο Κώστας Δεληκώστας, ένας απο τους κορυφαίους Έλληνες προπονητές, είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στο τιμόνι της ομάδας βόλει, του ΟΦΗ.

Μετά την περσινή παραμονή της ομάδας, ο 50χρονος προπονητής, συνεχίζει στον μοναδικό εκπρόσωπο της Κρήτης, στα «σαλόνια», ο οποίος αγωνίζεται στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού βόλει, για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν.

Για την παραμονή του στον ΟΦΗ, ο έμπειρος προπονητής, τονίζει ότι «με τον πρόεδρο Δανδάλη, τα βρήκαμε σχεδόν αμέσως, για τη δεύτερη χρονιά. Δεν χρειάστηκε καθόλου χρόνος. Σχεδόν είχαμε συμφωνήσει πριν φύγω, απο το Ηράκλειο, στο τέλος της περσινής χρονιάς. Είχαμε πολύ καλή συνεργασία, στην προηγούμενη χρονιά. Ηθελα και εγώ να ανανεώσω, αλλά και ο κύριος Δανδάλης. Ο προπονητής Κώστας Δεληκώστας δένεται με τις ομάδες, που εργάζεται. Το ίδιο συμβαίνει και με τον ΟΦΗ. Πιο πολύ όμως, δένομαι με τους ανθρώπους. Ο πρόεδρος του ΟΦΗ, ο Γιάννης Δανδάλης, είναι ένας σοβαρός άνθρωπος. Είναι χρόνια στο χώρο. Καταλαβαίνει τη νίκη, αλλά και την ήττα. Το προσόν του, είναι ότι δεν ενθουσιάζεται, αλλά δεν πέφτει και ψυχολογικά σε μια ήττα. Εχουμε μια κοινή γραμμή και ένα πρόγραμμα. Εχω βρεί στον ΟΦΗ την ηρεμία, για να δουλέψω, με όρεξη για δουλειά και δικό μου γήπεδο».

Για τις δυνατότητες του, φετινού ΟΦΗ, ο Δεληκώστας τονίζει ότι «ο ΟΦΗ θα είναι καλύτερος σε όλα τα στοιχεία. Στην περσινή χρονιά, που έπεφτε μια ομάδα, έπρεπε να βάλουμε προτεραιότητα στην οργάνωση μας και την υλικοτεχνική υποδομή. Οι ομάδες δεν πατάς ένα κουμπί και γίνονται. Υπάρχουν στάδια που πρέπει να περάσεις. Είμαι βέβαιος, ότι η φετινή ομάδα είναι πολύ καλύτερη. Ο στόχος μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί προς όλους. Ακόμα και με τους μεγάλους, στα εντός έδρας παιχνίδια τουλάχιστον».

Για το ξεκίνημα του ΟΦΗ στη σεζόν, ανέφερε ότι "έχουμε ατυχίες με τον κορωνοϊό. Δεν έχουμε προπονηθεί ακόμη όλοι μαζί και δεν έχουμε παίξει σε κανένα παιχνίδι με την κανονική μας επτάδα. Με τον Παναθηναϊκό παίξαμε χωρίς τον βασικό πασαδόρο και το διαγώνιο. Με την Κηφισιά χωρίς τον λίμπερο, που είναι ο πυλώνας της άμυνας μας. Στο τελευταίο παιχνίδι με την Κηφισιά, πήγαμε πολύ καλά στα δυο πρώτα σετ και θα έπρεπε να έχουμε κάνει κάτι καλύτερο".

Για το παιχνίδι με τη Σκύδρα, τονίζει ότι "είναι ένα παιχνίδι στην έδρα μας και μάλιστα απο αυτά που πρέπει να πάρουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας. Το χρειαζόμαστε αυτό το παιχνίδι και πρέπει να το πάρουμε. Εύχομαι να έχουμε και πάλι μαζί μας τον κόσμο μας. Με τον Παναθηναϊκό, η εικόνα ήταν φανταστική. Εύχομαι να συμβεί το ίδιο και σε αυτό το παιχνίδι".

*Το match programme του ΟΦΗ, που κυκλοφορεί σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας, είναι μια προσφορά της εταιρείας ΤΥΠΟΚΡΕΤΑ ΚΑΖΑΝΑΚΗΣ.